top of page

ARTICOLE

Caută
  • Poza scriitoruluiRadu-Corin Stan

Cum să te iubești pe tine mai întâi


Să-i iubim pe ceilalți este esențial, dar este la fel de important să ne iubim şi pe noi înșine.


Iubirea este o emoție frumoasă și puternică, care ne îmbogățește viața.


Iar iubirea de sine este poate cea mai importantă formă de iubire, deoarece pune bazele pentru toate celelalte relații. Şi tocmai această formă de iubire este adesea cea mai ignorată...


Spuneam că a-i iubi pe ceilalți este esențial şi că, la fel de important, este să ne iubim şi pe noi înșine. Şi da, ne putem revărsa inimile asupra prietenilor și familiei noastre, dar dacă nu ne facem timp să ne hrănim propriul suflet, atunci dragostea pe care o oferim va fi întotdeauna incompletă. A te iubi pe tine însuți îți oferă oportunitatea de a-ți trăi viața în mod autentic, liber de lanțurile îndoielii de sine și ale fricii.


Citește mai departe, pentru că vreau să-ţi las aici câteva idei despre cum să începi să te iubești mai mult, începând de azi..

Îngrijirea de sine

Când te gândeşti la iubirea de sine, îţi vine în minte ideea de îngrijire de sine? Dacă da, atunci este perfect, căci în iubirea de sine un rol important îl are această grijă faţă de propria persoană.


Pentru tine ce înseamnă autoîngrijirea?


Poate că este să faci o baie fierbinte sau să mergi la o plimbare mai lungă sau chiar o formă de sport. În timp ce acestea sunt ambele modalități excelente de a practica auto-îngrijirea, există mai mult decât atât. Îngrijirea de sine include toate aspectele sănătății tale - mental, emoțional, fizic și spiritual - și necesită un angajament activ din partea ta. Asigură-te că dormi suficient și fă-ți timp pentru activități care îți aduc bucurie - fie că este vorba de pictură, de jocuri video sau de citit cărți. De asemenea, este important să stabileşti limite sănătoase cu persoanele din viața ta, astfel încât energia ta emoțională să nu fie secătuită de relații toxice.


Recunoştinţa

Uneori poate fi greu să apreciem tot ceea ce avem atunci când suntem prea prinși în agitația vieții de zi cu zi. Dar a fi recunoscători pentru ceea ce avem ne poate ajuta să ne îndepărtăm atenția de la toate lucrurile negative care se întâmplă în viața noastră și să recunoaștem, în schimb, toate lucrurile bune care sunt și ele prezente.


Fă-ți timp în fiecare zi pentru a reflecta la ceva ce apreciezi la tine sau la ceva pozitiv care s-a întâmplat în timpul zilei - oricât de mic ar fi - și notează-l, astfel încât să poți privi înapoi la aceste momente mai târziu. Acest lucru nu numai că va ajuta la cultivarea unei atitudini de recunoștință în interiorul tău, dar îți va reaminti și de ce este atât de important să te iubești pe tine însuți în primul rând!


Şi dacă nu ai mai făcut asta de multă vreme sau efectiv nu te poţi aduce în starea internă de a simţi această recunoştinţă autentică, atunci te poţi ajuta de o meditaţie ghidată ca aceasta: click aici


Dialogul interior pozitiv

Apoi cuvintele pe care le folosim, spun multe despre cât de mult ne prețuim pe noi înșine! Ele ne modelează identitatea și definesc cine suntem în această lume. Asigură-te că vorbele care îţi ies pe gură sunt unele pline de încărcătură pozitivă! Contează enorm cum vorbeşti cu ceilaţi, însă este extrem de important cum vorbeşti cu tine însuţi, chiar dacă nimeni nu este acolo să te audă. Afirmațiile de genul "Sunt suficient" sau "Am valoare" pot contribui în mare măsură la creșterea încrederii în sine în timp. S-ar putea să ţi se pară ciudat la început, dar continuă să o faci; în curând aceste afirmații vor deveni o a doua natură a ta!


Iar dacă ţi se pare ridicol să faci asta, să vorbeşti cu tine într-un mod încurajator şi pozitiv, atunci începe prin a asculta afirmaţii pozitive de acest tip: click aici


Iar la final...


Să știm câtă valoare se află în fiecare dintre noi este esențial pentru a trăi o viață autentică, plină de scop și împlinire... iar fără a învăța cum să ne iubim mai întâi pe noi înșine, această experienţă a unei vieţi complete, probabil că ne va rămâne ascunsă pentru totdeauna!


Îngrijirea de sine, practicile de recunoștință și dialogul interior pozitiv sunt doar câteva modalități prin care putem începe să cultivăm o atitudine de iubire de sine, însă sunt cele cu care poţi începe chiar de astăzi. Poate nu ţi se va părea uşor iniţial, dar făcând asta vei începe curând să simţi beneficiile şi, mai mult, generațiile viitoare vor beneficia de o lume în care fiecare își cunoaște valoarea pe dinăuntru și pe dinafară! Cu drag, Radu-Corin


P.S. Tu ce alte metode ai testat? Sau ce altceva faci tu pentru a-ţi creşte dragostea faţă de propria persoană? Lasă-mi, te rog, un comentariu cu gândurile tale :)


88 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Doreşti să ţinem legătura ?

Astfel vei afla din timp de toate ofertele şi evenimentele noastre !

bottom of page