top of page

ARTICOLE

Caută
  • Poza scriitoruluiRadu-Corin Stan

Rezultate bine definite - exploatează puterea Programării Neuro-Lingvistice


Ţi-ai dorit vreodată să atingi performanța maximă sau un succes mai mare în viață și în afaceri?


Ei bine, Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) este o modalitate excelentă de a face asta. NLP te ajută să te folosești de puterea propriei minți și să înțelegi cum poţi utiliza limbajul pentru a te influența pe tine și pe ceilalți. Prin înțelegerea NLP, poți crea rezultate bine definite care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele.


Hai să aruncăm o privire mai atentă asupra NLP și a modului în care funcționează.


Ce este NLP?

Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) este un set de tehnici care utilizează modele de limbaj pentru a te influența și a te motiva. NLP caută să înțeleagă modul în care gândești, comunici și îți interpretezi experiențele pentru a te ajuta să devii mai de succes și mai împlinit în viață. A fost creat de Richard Bandler și John Grinder, pe la mijlocul anilor '70 ca o formă de terapie psihologică.


Cum funcţionează NLP?

Ideea principală din spatele NLP este aceea că toate comportamentele pot fi împărțite în trei componente: neurologie, limbaj și programare. Cu alte cuvinte, gândurile tale îți influențează comportamentele, care sunt apoi traduse în cuvinte sau acțiuni care pot fi interpretate de alții. Acest lucru înseamnă că, dacă dorești să obții anumite rezultate în viață sau în afaceri, cea mai scurtă cale ar fi ca mai întâi să identifici rezultatul dorit, după care să identifici persoanele care deja au obţinut rezultatele dorite de tine, să identifici tiparul lor comportamental, de limbaj şi strategiile, după care să modelezi toate aceste lucruri. Cu cât reuşeşti să modelezi mai fidel aceste aspecte, cu atât vei ajunge mai rapid la rezultatul dorit.


Rezultate bine definite

Atunci când folosești NLP, este important să ai în mintea ta rezultate bine definite, astfel încât să știi exact ce anume încerci să realizezi cu fiecare tehnică sau strategie. Faptul că ai rezultate bine definite, îți oferă ceva clar spre care te îndrepţi; atunci când sunt combinate cu modele de limbaj eficiente, aceste rezultate devin mai ușor de atins. Atunci când stabilești obiective sau creezi strategii de succes folosind NLP, ia în considerare următoarele întrebări:


- Ce îți dorești?


- De ce îți dorești acest lucru?


- Cum vei ajunge acolo?


Odată ce ai răspuns suficient de bine la aceste întrebări pentru tine, atunci este timpul să cauţi în jurul tău acele modele care răspund cel mai bine obiectivelor tale.Deci la final...


Putem spune că Programarea Neuro-Lingvistică (NLP) este un set de instrumente foarte eficiente, care pot fi folosite pentru stabilirea unor obiective clare și realizabile în orice situație - fie că este vorba de afaceri sau viaţă personală - și pentru a rămâne motivat pe tot parcursul procesului de realizare a acestora. Prin utilizarea unor tehnici precum vizualizarea succesului, accesarea şi ancorarea stărilor pline de resurse, eliminarea convingerilor limitative, direcţionarea atenţiei pentru a rămâne pozitivi în momentele dificile, persoanele pot valorifica puterea NLP-ului pentru a obține rezultatele dorite mai rapid și mai ușor ca niciodată! Cu practică și dedicare, oricine poate folosi aceste tehnici puternice pentru a obține claritate în jurul obiectivelor sale de viață, rămânând în același timp concentrat pe obținerea succesului!


13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Doreşti să ţinem legătura ?

Astfel vei afla din timp de toate ofertele şi evenimentele noastre !

bottom of page